Vaša korpa je prazna

Lečenje astme na prirodan način

09.06.2016.
Organizam je pun otpadnih materija i sluzi. Astmu karakteriše otežano disanje (dispnea), krkljanje i šištanje uz suv i bolan kašalj koji često izaziva krajnja nadraženost sluzokože u nosnim kanalima ili bronhijalnim cevima.
Lečenje astme na prirodan način

Astma (od grčkog ἅσθμα, ásthma, „dahtanje“) predstavlja upalno oboljenje (stanje) disajnih puteva koje karakterišu različiti i ponavljajući simtpomi, reverzibilna opstrukcija protoka vazduha i bronhospazam.

Simptomi:

Organizam je pun otpadnih materija i sluzi.  Astmu karakteriše otežano disanje (dispnea), krkljanje i šištanje uz suv i bolan kašalj koji često izaziva krajnja nadraženost sluzokože u nosnim kanalima ili bronhijalnim cevima. Simptome prati sužavanje grudi (bronhijalni grč) i iskašljavanje sluzi (ispljuvavanje sluzi).  Astma može da dovede do prekomernog razvoja (hipertrofija) žlezdanih elemenata.  Uobičajeno je uverenje da napadi astme nastupaju usled preosetljivosti na udahnute ili progutane supstance kao što su mirisi, smradovi, polen, prašina, dim i tako dalje.

Uzrok:

Astma je posledica nepravilne, odnosno pogrešne ishrane.  Samo marljivim i doslednim naporima da se to promene ukorenjene navike čovek za stalno da se oslobodi tih muka.  Kašalj je upravo posledica prirodnog napora da iskašlje sluz iz pluća nakon čega disanje biva lakše.  Neretko je astma zapravo nervno stanje pošto su nervi nadraženi i reaguju. 

Biljke koje pomažu:

Određene biljke donose vrlo brzo olakšanje kada dođe do grčeva.  Te biljke su kombinovane u tinkturi, a to su lobelija i esencija valerijane sa dodatkom male količine ljute crvene paprike kako bi prestali grčevi.  U koliko astmatični napad nastupi posle obroka, osoba koja doživljava napad treba da upotrebi neki emetik (sredstvo za povraćanje), kao što je velika količina lobelije, ili svoj prst.
Popiti nekoliko šolja tople vode, a potom srednji prst ubaciti duboko u grlo i pritiskati jezik dok ne krene povraćanje. Senf je takođe dobar za čišćenje stomaka i pluća. 

Pre upotrebe sredstva za povraćanje, treba popiti čaj od nane ili mente da se omekša stomak i ublaži pritisak usled neprekidnog povraćanja. U predelu stomaka, jetre, slezine i pluća mogu se staviti topli oblozi od RICINUSOVOG ULjA, gaveza, lobelije, divizme i tako dalje.  Česte hidroterapijske kupke ili duge kupke za preznojavanje su blagotvorne, a nakon toga hladno tuširanje ili trljanje sunđerom.
Još jedna korisna metoda je parno kupatilo, kupka parom dva puta sedmično tokom koje se udišu isparenja od esencije smilje, žablje trave (poznata i po ovim imenima: veliki kostriš, goluždravka, guščernjak, dragušac, dragušica, kostriš, krstica obična, krstovnik, livadska krstica), pelena.

Takođe će blagotvorno delovati esencije trava, koje zagrejane treba upotrebiti u jednakim količinama:

- Koren omana (poznat i kao: ivanjsko zelje, obratiš, ovnjak, tušcak, veliki koren, veliko zelje),
- Očajnica (poznat i kao: tetrljan, macina trava, jetrena trava, jetrenjača, gorčika, marulja, smrduša),
- Miloduh (latinski naziv: Hyssopus officinalis; poznat i kao: izop, sipan, šipant),
- Koren biljke „tvorov kupus“,
- Verbena,
- Kora divlje trešnje.

* Na ovaj čaj dodati i piti tinkturu "LOBELIJA", ili tinkturu "ŽELUDAC" protiv grčeva. 

Creva obavezno očistiti klistiranjem uz spomoć čaja od metvice (poznata i kao: gorka metvica, mačja menta, mačja trava, mačja metvica, macina trava) ili šipurka (poznat i po imenima: žutika, šipak). Ili uz spomoć biljne formule "CREVA #1"

Problemi sa astmom zahtevaju i dosta boravka napolju, duboko disanje i dobro provetravanje prostorije tokom spavanja. Ceo organizam treba hraniti i graditi osvežavajućim i okrepljujućim biljem, kao što je:
- mišjakinja (poznat i kao: crevac, miševina, mišje uho, ptičja trava, zvezdica, sitnocvetna mišjakinja),
- gavez (poznat i kao: crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez),
- beli slez (poznat i kao: veliki sljez, šljezovina),
- divizma (poznata i kao: devizma, divizija, svećnjak). 

Ishrana treba da se sastoji uglavnom od voća i povrća i da se izbegava industrijski proizvedene namirnice u kojima su uništeni hranljivi sastojci. Ono što izaziva astmu i pospešuje je a to su svi mlečni proizvodi pa ih odmah iz ishrane treba izbaciti. Pogotovo kod dece.


Korisne biljke:

- Petrovac (poznat i kao: turica, ranjenik, trava celog sveta, sitni čičak, mali čičak, čičak ...), 
- Anđelika (poznat i kao: siriš, angelika, anđeoski koren, anđeosko drvo, kravojac, divlja pirevina, šiviz, lekovita anđelika),
- Seme anisa (poznat i kao: aniš, anason, slatki janež, slatki komorac, slatki kopar, slatki kumin),
- Kopitnjak (poznat i kao: kopitnjak pozemni, konjsko kopito, kopitnik, omiljnik, leskovnjača, tamnjanče),
- Sok od cvekle,
- Lišće velebilja (poznat i kao: velebilje gorsko, velebilja trešnjolika)
- Gorka ognjica (poznata i po imenu iberis i tatarsko cveće),
- Divlji ruzmarin (latinski nazivi: (Actaea racemosa, Cimicifuga racemosa),
- Plava stanićarka (latinski naziv: Caulophyllum thalictroides),
- Ulje drveta čajevac (čajno drvo, uglavnom se koristi eterično ulje za inhalaciju),
- Crvena ljuta paprika,
- Broćika (ivanjsko cveće, Ivanova trava, sirištica, priljepača, broćika priljepača, bročanka, divlji broč, bročenica, prilip, prilipača),
- Podbel (poznat i kao: konjsko kopito, lepuh, podbjelak, konjski lopuh, kozja brada, repuh, marta, belo kopitnjakovo lišće),
- Zrno crnog bibera
- Bela rada (poznat i kao: gušja ružica, katarinčica, margetica, ovčica),
- Zova (ili bazga),
- Beli luk,
- Đumbir,
- Dobričica (poznat i kao: dobričavica, dobričanova trava, dobričarica, dobričevica, dobričavka, kotur, mesečnjak, niski bršljan, okrugljak),
- Očajnica (poznata i kao: tetrljan, macina trava, jetrena trava, jetrenjača, gorčika, marulja, smrduša),
- Vinobojka (poznat i kao: alkrmez, kermes, murićep, grozdoboja, solin),
- Koren sladića (poznat i kao: slatki koren, gospino bilje, slatko drvce, šećerni koren, dobar koren, likorica, likoriš),
- Lobelija (latinski naziv: Lobelia erinus),
- Plućnjak (poznat i kao: medunika, medunak, džigeričnjak, lisac, lišac, medunica, kudrovac, plućnik, trava od guje, žigeričnjak),
- Mlečika (mnoge su vrste mlečike, a lekovite su ove: Roza crvena mlečika, sitnocvetna-mala mlečika, planinska mlečika),
- Divizma (poznata i kao: devizma, divizija, svećnjak),
- Kopriva,
- Vrhovi crvene deteline (cvet crvene detelina),
- Konopljuša (u narodu još nazvana i: crvena konopljuša, konopljika, divljaka, razhodluk, Dušanovo perje, rashodnik, resnik, ustuk, grozničnica, konjska griva, konoplja petrovac),
- Majčina dušica (od naroda još nazvana: babina duša, babja dušica, bakina dušica, bukovica, vreskovina, vrisak, divlji bosiljak, dušičina, dušička).

* Svo bilje koje je navedeno ima na sebi svojstven način uticaja na čišćenje pluća, izbacivanje sekreta i otklanjanja astme. Tako da svo navedeno bilje možete koristiti na bilo koji način, da li putem ishrane uz salatu ili kao dodatak ishrani ili putem čaja izbor je na vama.

U cilju izbacivanja sekreta preporučujemo i redove inhalacije

Kod astme karakteristično je i to da se nekada javlja povećeni sekret koji uzrokuje nedostatak kiseonika u plućima i zakiseljenje pluća. U cilju lakšeg izbacivanja sekreta i čišćenja pluća neophodno je raditi svakodnevne inhalacije. Inhalacije pripremate vrlo jednostavno, u neku šerpu stavite 2-3l vode i stavite da provri. Inhalacija treba da bude sa eteričnim uljima od mente ili eukaliptusa i čajnog drveta. (u 2l vrele vode se ukapa 3-10.kapi ulja i udiše se duboko na nos a izdiše na usta. Potrebno je da primenjujete inhalaciju, 3-6. puta dnevno u trajanju 10-15.min.

* Ako je šlajm obilan tako da onemogućava disanje i eventualno iskašljavanje možete da uradite sledeće:

Skuvajte 1kg crnog luka u 1l vode. To se kuva na laganoj vatri nekih 2h sve dok se količina sa početka kuvanja ne smanji na 50%. Luk ne treba čistiti, mora da bude u ljusci. Nakon kuvanja pustiti da se ohladi, procediti smesu i piti 3x na dan po 50ml.

I zapamtite astma nije bolest, astma je stanje naših pluća, sve što trebate uraditi a to je da očistite vaša pluća i pomognete im da se izbore sa svim sekretm i sluzi koja se tu nalazi.

Komentari

Snezana Polacek Kis
05.11.2019.
U pitanju je dete od 8 god,kao sasvim mali ustanovljen mu je atopiski dermatitis, kasnije su se javljali napadi kaslja koji su okarekterisani kao pocetak bronhijalne astme, takodje i da naglasim da ima problema sa alergijom na hranu i to sa puno vrsta biljaka, voca, povrca, alergena u vazduhu itd...lista je stvarno dugacka na zalost, moje pitanje glasi da li njemu preporucujete vas klasican nacin lecenja astme s obzirom na alergije na bilje ili postoji drugi vid lecenja. Hvala.
CPM
05.11.2019.
Za detaljan savegt bi najbolje bilo da pozovete Nikolu Markovića od ponedeljka do petka, od 9 do 15 časova na broj: +381 64/370-88-19

Najnovije   Najčitanije   Izdvajamo

Problemi sa kožom kod tinejdžera
28.07.2021.
 / Saveti
Sačuvajte vid detetu
18.07.2021.
 / Saveti
Roditelji, deke i bake su mudriji od lekara
28.06.2021.
 / Zanimljivosti
Najbolje namirnice za zdravu i lepu kožu lica
10.06.2021.
 / Fitoterapija
5-dnevni paket program čišćenja jetre
01.06.2021.
 / Detox program paketi
Paraziti u našem organizmu - uzrok, simptomi i lečenje
12.02.2018.
 / Dobre metode lečenja
Rak debelog creva – simptomi i lečenje
24.08.2016.
 / Kancerogene bolesti
Rak jetre - uzrok, simptomi i lečenje prirodnim putem
12.09.2016.
 / Kancerogene bolesti
Čišćenje jetre i žučne kese na prirodan način (VIDEO)
25.09.2014.
 / Programi za čišćenje organizma
Dr Šulcov 5-dnevni paket program čišćenja creva
05.10.2016.
 / Detox program paketi
5-dnevni paket program čišćenja jetre
01.06.2021.
 / Detox program paketi
Dr Šulcov 30-dnevni paket program čišćenja organizma
09.05.2018.
 / Detox program paketi
Dr Šulcov 5-dnevni paket program čisćenja bubrega
03.04.2017.
 / Detox program paketi

Specijalna ponuda

650.00 rsd
DOMAĆI PROIZVODI
1,190.00 rsd
SUPER HRANA I DODACI
490.00 rsd
BILjNE TINKTURE
490.00 rsd
BILjNE TINKTURE
590.00 rsd
BILjNE TINKTURE
590.00 rsd
BILjNE TINKTURE

Preporučujemo proizvode

1,190.00 rsd
Ricinusovo ulje za spoljnu upotrebu (obloge)
690.00 rsd
Biljna formula za poboljšanje rada pluća (recept)
890.00 rsd
Biljna formula za poboljšanje rada pluća (recept)
Proizvod se dodaje u korpu. Molimo Vas sačekajte.
Upešno ste dodali proizvod u korpu. Da završite kupovinu kliknite ovde. Da otvorite korpu kliknite ovde.
Proizvod se dodaje u favorite. Molimo Vas sačekajte..Proizvod se izbacuje iz favorita. Molimo Vas sačekajte..