Vaša korpa je prazna

Klistiranje kafom - značaj i primena

04.08.2016.
U nezavisnim izveštajima iz laboratorija koji su identificirali dve komponente kafe koje imaju glavnu ulogu u detoksikaciji jetre. Dr. Gerson je takođe postao svestan koristi od klistira u ranom razdoblju razvoja svog tretmana, i oni su ostali kamen temeljac njegove terapije do današnjeg dana.
Klistiranje kafom - značaj i primena

Pored čišćenja debelog creva čišćenje jetre je najvažniji postupak koji morate da primenjujete tokom celog programa lečenja. Jetra predstavlja filter u vašem telu i otrovi koji se akumuliraju u jetri često uzrokuju razne bolesti. Zato je važno da taj filter dobro očistite i da time pomognete telu u borbi protiv bolesti.

Kada je jetra u pitanju na prvom mestu u programu za njeno čišćenja zauzima klistiranje debelog creva pomoću kafe. Ovim klistirom se čisti jetra, na taj način što kada se fitohemikalije (kofein) iz kafe oslobode u debelom crevu one deluju na žučne kanale tako što ih prošire i omogućavaju brže pražnjenje toksina koje jetra šalje u žuč (žučna kesa je rektum za jetru) a žuč u dvanaestopalačno crevo.

 

Istorija kafenog klistira


Korišćenje kafe kao sredstva za klistiranje zapravo je odpočelo u Nemačkoj, bilo je to pred kraj Prvog svetskog rata (1914.-1918.). Nemačka je bila pod blokadom i mnoge medicinske potrebštine a među njima i morfijum nisu bile dostupne,ranjeni vojnici su u velikom broju pristizali u poljske bolnice na operaciju.

Hirurzi su jedva imali dovoljno morfijuma za ublažavanje velikih bolova prilikom operacije, ali nimalo da pomognu pacijentima da podnesu post-operativne bolove; imali su na raspolaganju samo vodene klistire. Poznato je takođe da je zbog blokade i kafa bila teško dobavljiva roba, nje je uvek bilo u dovoljnim količinama.  Ona je pomagala hirurzima da ostanu budni tokom njihovih noćnih dežurstava.

Bolničarke su, očajnički pokušavajući da ublaže bolove svojih pacijenata, počele dolivati malo ostataka od kafe u kanticu za klistiranje. Mislile su da će, budući da je pomagala hirurzima (koji su je pili), vojnici (koju ju nisu pili) takođe imati koristi od nje. I zaista, vojnici su rekli da im ublažava bolove i da se bolje osećaju.

gerson_avgust_2016.pngTo slučajno otkriće privuklo je pažnju dvojice medicinskih istraživača, profesora Meyera i  profesora Huebnera sa Univerziteta u Gottingenu u Nemačkoj. Oni su zatim ispitali delotvornost rektalnih infuzija kofeina na štakorima i utvrdili su da kofein, putujući kroz hemoroidnu venu i portalni kanal, otvara žučne kanale, omogućujući jetri da oslobodi nakupljene toksine.

To je zapažanje 70 godina kasnije, 1990., potvrdio dr. med. Peter Lechner, hirurg i onkolog iz Okružne bolnice u Grazu, Austrija, nakon provođenja šestogodišnjeg kontroliranog testa na pacijentima s rakom koji su sledili malo modifikovanu verziju Gersonove terapije.

U nezavisnim izveštajima iz laboratorija koji su identificirali dve komponente kafe koje imaju glavnu ulogu u detoksikaciji jetre. Dr. Gerson je takođe postao svestan koristi od klistira u ranom razdoblju razvoja svog tretmana, i oni su ostali kamen temeljac njegove terapije do današnjeg dana.

 

Klistiranje kafom se obavlja na sledeći način:


priprema_klistira_avgust_2016.jpgUzmete 1. litar destilovane vode i stavite u šerpu da provri, kada dođe do ključanja stavite tri kafene kašike (40g) organske kafe, kafa treba prvo da vri 3.min a nakon toga treba da ostane još 15.min na laganoj vatri se kuva. Kada se kuvanje završi treba uzeti 250 ml skuvane kafe i pomešati sa 750 ml vode. To se preko opreme za klistiranje (koju ovde možete nabaviti) ubaci u debelo crevo (tokom ulaska tečnosti u debelo crevo trljati stomak rukom u smeru kazaljke na satu).

Sve vreme se leži na desnoj strani, gde je jetra, da bi tečnost preko creva lakše delovala na jetru, i tako se leži 12-15 min (od trenutka kada sva tečnost uđe u crevo). Nakon toga se ode u toalet i izbaci sva tečnost. Može da se kuva i manja količina kafe, ali je potrebno na kraju dobiti 250 ml (dva i po decilitra) kuvane kafe koja se meša sa vodom (skuvana kafa može da stoji u pokrivenoj posudi ceo dan za više klistiranja).

Ako se tokom ležanja na desnoj strani oseti bol u stomaku, zbog potrebe da se stomak prazni, treba saviti noge u kolenu i kukovima, i masirati stomak da bol prođe. Pre ubacivanja creva iz aparature za klistiranje u debelo crevo preporučljivo je namazati vrh creva za klistiranje maslinovim uljem.

Ako nikada niste radili klistiranje, ili smatrate da je to komplikovano, možete da angažujete nekog medicinskog tehničara (medicinsku sestru). Treba naglasiti da je klistiranje vrlo jednostavan proces i da ga svako može sam na sebi primeniti.. Važno je razumeti da, dok pacijent drži kafeni klistir u svom debelom crevu preporučenih 12 do 15 minuta, sva krv iz tela prođe kroz jetru svake tri minute (tj. ukupno četiri do pet puta), noseći otrove pokupljene iz tkiva. Oni se tada oslobađaju kroz žučne kanale zahvaljujući stimulaciji kofeinom.

Međutim, kako bi napustili telo, ti toksini još trebaju proći kroz tanko crevo (7,5 do 8,1 m) i biti izbačeni kroz rektum i anus. Naravno, na tom dugom putu, manja količina oslobođenih toksina ponovno se apsorbira u organizam i pacijentu može uzrokovati neugodnost, posebno u ranim fazama terapije, kad je detoksikacija tek započela. To je razlog zašto se, na početku, dnevno uzima pet ili više klistira kako bi se održao proces eliminacije, i zašto je brži tretman ricinusovim uljem također deo programa za prosečnog pacijenta.

Koliko puta i koliko često se koristi kafeni klistir?


Većina pacijenata (tj. onih koji nisu bili prethodno tretirani hemoterapijom ili jako oslabljeni) prema rasporedu treba da ima klistiranje svaka četiri sata (npr. u 6 sati, 10 sati, 14 sati, 18 sati i 22 sata), paralelno pijući 2-3l ceđenih sokova od voća i povrća. Postoje prilike kada je potrebno izmeniti četverosatni razmak između klistiranja dodatnim klistirima tokom dana. 

klistir_oprema_avgust_2016.jpgKlistiri su izvrsni za ublažavanje bolova tako da ako pacijent ima jake bolove, nema ništa loše u tome da uzme klistir pre nego što prođu četiri sata od prethodnog. Takođe predlažemo da se u nekim slučajevima, kad se vrlo veliki tumori razgrađuju i apsorbiraju, pacijentu daje jedan dodatni klistir i tokom noći, oko 2 ili 3 ujutro - kako se ujutru pacijent ne bi budio u bolovima, sa glavoboljom ili čak u polukomatoznom stanju.

Neki pacijenti čak uzimaju klistire svaka dva sata kako bi kontrolirali bolove ili druge neugodnosti. Važno je zapamtiti da kafeni klistiri ne ometaju normalnu aktivnost debelog creva, omogućujući svakodnevnu stolicu. Pacijenti povremeno brinu zbog toga, ali njihovi su strahovi neutemeljeni. Nakon što se jetra i probavni sustem potpuno obnove, vraća se normalna stolica, čak i kod osoba koje su ranije patile od opstipacije.

Važno upozorenje: Iako je hidro-kolon terapija (high colonics) postala popularna među nekim poznatim osobama, pacjenti na programu za lečenje neizlečivih bolesti je ne trebaju koristiti. Dr. Gerson je to vrlo jasno istaknuo, i možemo samo ponoviti njegove zaključke. Kod hidro-kolon terapije (ispiranja debelog creva vodom), do 4,7 litara vode ubrizga se celom dužinom debelog creva, pod pritiskom koji ga lako može rastegnuti. Kad se voda ispusti, ispire tečnosti, enzime, minerale i druge hranjive elemente iz debelog creva, zajedno s prijateljskim bakterijama koje su ključne za dobro varenje. To može povećati rizik od neravnoteže minerala. S druge strane, hidro-kolon terapija ne ispunjava najvažniji razlog za upotrebu kafenih klistira, tj. otvaranje žučnih kanala, što pomaže jetri da se oslobodi toksina i očisti. Niko ne bi trebao pogrešno shvatiti da su hidro-kolon terapija i kafeni klistir jedno te isto.

 

Komentari

Goran Todosovski
25.12.2018.
Kako mogu kupiti ovaj klistir od inoxa i kolika je cena?Pozdrav
CPM
25.12.2018.
Potražite klistir na internetu ili apoteci, cene variraju od dobavljača.
Vanja
13.12.2018.
Upravo se nalazim u okolnini Budumpeste na lecenju po programu Maxa Gersona u Gerson health centru za Evropu. Ovde radimo klistir 5x dnevno, na svaka 4 sata. Dok je sam Max Gerson sa svojim pacijentima radio na svaka dva sata i tokom noci. Naravno, ovo se radi uz nadzor strucnog osoblja, pa tek onda nastavljate sami kod kuce po propisanom programu i nauceni kako, sta i koliko i zasto. Sto se tice kafe, mora da sadrzi visok nivo palmitinske kiseline (palmatic acid) i moze bilo koja organska kafa, mada jeste bitno da je srednje pecena. Da je svetlije boje.

Najnovije   Najčitanije   Izdvajamo

Problemi sa kožom kod tinejdžera
28.07.2021.
 / Saveti
Sačuvajte vid detetu
18.07.2021.
 / Saveti
Roditelji, deke i bake su mudriji od lekara
28.06.2021.
 / Zanimljivosti
Najbolje namirnice za zdravu i lepu kožu lica
10.06.2021.
 / Fitoterapija
5-dnevni paket program čišćenja jetre
01.06.2021.
 / Detox program paketi
Paraziti u našem organizmu - uzrok, simptomi i lečenje
12.02.2018.
 / Dobre metode lečenja
Rak debelog creva – simptomi i lečenje
24.08.2016.
 / Kancerogene bolesti
Rak jetre - uzrok, simptomi i lečenje prirodnim putem
12.09.2016.
 / Kancerogene bolesti
Čišćenje jetre i žučne kese na prirodan način (VIDEO)
25.09.2014.
 / Programi za čišćenje organizma
Dr Šulcov 5-dnevni paket program čišćenja creva
05.10.2016.
 / Detox program paketi
5-dnevni paket program čišćenja jetre
01.06.2021.
 / Detox program paketi
Dr Šulcov 30-dnevni paket program čišćenja organizma
09.05.2018.
 / Detox program paketi
Dr Šulcov 5-dnevni paket program čisćenja bubrega
03.04.2017.
 / Detox program paketi

Specijalna ponuda

650.00 rsd
DOMAĆI PROIZVODI
1,190.00 rsd
SUPER HRANA I DODACI
490.00 rsd
BILjNE TINKTURE
590.00 rsd
BILjNE TINKTURE
690.00 rsd
BILjNE TINKTURE
690.00 rsd
BILjNE TINKTURE

Preporučujemo proizvode

1,190.00 rsd
Ricinusovo ulje za spoljnu upotrebu (obloge)
690.00 rsd
Biljna formula za čišćenje i jačanje jetre i žučne kese (recept)
Proizvod se dodaje u korpu. Molimo Vas sačekajte.
Upešno ste dodali proizvod u korpu. Da završite kupovinu kliknite ovde. Da otvorite korpu kliknite ovde.
Proizvod se dodaje u favorite. Molimo Vas sačekajte..Proizvod se izbacuje iz favorita. Molimo Vas sačekajte..